ביטוח כבודה

תוכן עניינים

ביטוח כבודה

ביטוח כבודה יהיה חשוב תמיד ובנסיעות מסוימות בפרט. אם טסתם לחו"ל אבל המטען שלכם נפגע או ניזוק במהלך השהות. או במידה והמזוודה נעלמה במהלך נסיעה ברכבת בין מדינות או נשלחה בטעות ליעד אחר משדה"ת. אל דאגה, הביטוח נועד להגן עליכם במצבים לא נעימים כאלה.

ביטוח כבודה לפני נסיעה לחו"ל

הכיסוי מהווה חלק מביטוח נסיעות לחו"ל. כשפוליסת הביטוח מגנה עליכם במקרים שונים של פציעה, מחלה, תאונה או חלילה מקרים חמורים ונוראיים יותר – ואף מעניקה כיסוי ביטוחי למטען שברשותכם. ביטוח כבודה מבטיח פיצוי כספי בכל מקרה של נזק או פגיעה. גניבה, או אובדן של הציוד האישי בזמן שהותכם בחו"ל.

ברמה העקרונית, הביטוח תקף החל מרגע היציאה שלכם לשדה התעופה. בדרככם ליעד בחו"ל ועד רגע חזרתכם לבית. אך ברגעים בו המטען נתון באחריות צד ג' (מטוס, אוניה וכן הלאה). האחריות הראשונית מוטלת על מוביל המזוודה. משמע, אם המזוודות שלכם נשלחו ליעד אחר בטעות משדה"ת. האחריות לכך חלה על חברת התעופה.

ביטוח הכבודה מכסה מספר פריטים ברורים וביניהם: מזוודה, ארנק, שעון יד וכיו"ב. עם זאת חשוב להדגיש כי הפוליסה לא מכסה מחשב נייד. טלפון סלולרי. כסף מזומן. משקפיים (ראיה או שמש), עדשות מגע וכן הלאה. ביטוח עבור מחשב אישי נייד דורש הרחבה בתוספת תשלום.

a לרוב יהיה בטווח מחירים של בין 1,500$ ל-2500$. וזאת לפי חברת הביטוח ממנה רוכשים את הפוליסה. יש לקחת בחשבון כי הכיסוי לכל פריט בנפרד הוא די מוגבל. לדוגמא, עבור אובדן או גניבה של תיק יד או מזוודה. הפיצוי מהביטוח יהיה לרוב 50$ ל-75$, וזה בניכוי השתתפות עצמית.

ביטול הרחבת הביטוח

האם יש צורך בהרחבה של ביטוח המזוודות? התשובה קשורה רבות למשך הטיול שלכם ולאופיו. וכן למזוודות והציוד שלכם. בטיולים ארוכים בהם אתם מתוכננים לעבור ממלון  למלון ובין אתרים. והציוד האישי שלכם או אפילו חלקו יישאר באחסון או בתא המטען של הרכב למשך זמן רב, ביטוח כבודה יצדיק את העלות שלו ויקנה לכם שקט נפשי.

כדאי להשוות מחירים סעיפי ביטוח כבודה. הפוליסות נבדלות זו מזו בתנאים שהן מציעות וכמובן שגם במחירים. על כן, בכדי לרכוש מביטוח כבודה שיתאים לצורכיכם וגם יהיה במחיר נוח  – כדאי לערוך השוואת מחירים.

נדגיש כי חשוב לבדוק מראש את גבולות האחריות במסגרת ביטוח המזוודות – מה הם התנאים להרחבה. ומה הם סכומי הפיצוי. ברוב הפוליסות סכום הפיצוי הוא מוגבל ומוגדר מראש.

חלק מפוליסות הביטוח מאפשרות לנוסעים להכין רשימה מפורטת של הכבודה – ולהתאים לפי הרשימה את סך הפיצוי. משמע, אם אתם מתכוונים לקחת אתכם לנסיעה חפצים יקרי ערך. חשוב להגיש לחברת הביטוח רשימה של הפריטים, ולעשות התאמה בין ערכם לבין הסכום הנקוב בכיסוי שבפוליסה.